Onze Camping

Never Underestimate the Joy of Relaxation

Over

Minicamping d’Abeele bestaat sinds 1975 en heeft in totaal 25 plekken, goed beschutte kampeerplaatsen verdeeld over drie veldjes voor de caravan, camper of tent. Ook zijn fiets- of wandelkampeerders van harte welkom op onze camping.

Hoewel de boerderij niet meer in bedrijf is, staat de camping nog steeds midden tussen alle bedrijvigheid en worden er direct achter en naast de boerderij allerlei biologische groenten geteeld.

Bij de camping horen ook diverse dieren, zoals bijv. kippen, eendjes, en het konijn Meneer Brammetje Snuffels. Sinds 2021 hebben we ook een schattige poes, Meneer Tumnus. Een heerlijk muisje laat hij niet links liggen en een aai over zijn bol vindt hij op zijn tijd ook fantastisch!

Met uitzondering van de trekkersplekken hebben alle plekken elektra (10 ampère) en zijn er verdeeld over de camping 4 watertappunten. De camping is zoveel als mogelijk autovrij en hebben beschikking over voldoende parkeergelegenheid.

Naast de camping runnen we een gezinshuis, samen met onze eigen kids wonen er nog 5 kids in ons huis die ieder hun eigen “rugzak” hebben. Wilt u hier meer over weten, verwijzen we u naar onze debootjes voor meer informatie.

Wilt u een plekje op onze camping boeken, dan verwijzen we u graag naar het aanvraagformulier!

LIEFDE VOOR DE NATUUR

Elk jaar proberen we een stapje te zetten in duurzame ontwikkeling. Sinds 2019 wordt alle elektra opgewekt door zonnepanelen en zijn we op dat gebied 100% zelfvoorzienend. Sinds 2022 wordt het warme water opgewekt met zonnecollectoren en opgeslagen in een buffervat. De nieuwe CV-installatie wordt alleen gebruikt om een eventueel tekort aan warm water op te vangen. Regenwater wordt zoveel als mogelijk afgevoerd naar de sloten. En natuurlijk scheiden we ons afval. Papier, karton, glas en blik kunt u bij de ingang van het recreatiegebouw kwijt. Plastic en overige huisafval in de containers op de parkeerplek aan de straatzijde.

Vanaf 2024 gaan we ons best doen om zoveel als mogelijk met ecologische producten in de schoonmaak te werken en gaan we stappen maken om de camping meer “Back to Nature” in te richten. Meer info volgt hierover de komende maanden…

MINICAMPING D'ABEELE IS LID VAN ``IN HET GROEN`` (voorheen VEKABO)

Receptie

Als u aankomt op onze camping ziet u vrijwel direct het bordje met “Welkom op d’Abeele” aan de rechtergevel van de voormalige schuur. Hier kunt u zich aanmelden bij aankomst.

Als u tijdens uw verblijf een wasje wilt draaien kunt u hier terecht voor wastabletten, tegen een kleine vergoeding.

Natuurlijk kunt u hier ook terecht voor allerlei vragen, we doen ons best om u een heerlijke vakantie te bezorgen!

Wilt u een rondje gaan fietsen? Een routekaart met knooppunten ligt voor u klaar bij die receptie en in onze recreatieruimte hangt een grote kaart van de omgeving.

Hebben de kippen hun best gedaan, dan kunt u in de recreatieruimte een eitje kopen voor een lekker ontbijtje!

SANITAIRRUIMTE

In de sanitairruimte bevinden zich drie douches, twee wastafels en vier toiletten. Het gebruik van de sanitaire voorzieningen is natuurlijk bij het kampeertarief inbegrepen.

Sinds 2022 wordt de warmwatervoorziening geregeld via 4 zonnecollectoren die het buffervat voorzien van lekker warm water. Een moderne CV-installatie zorgt voor de nodige ondersteuning.  Voor de hele kleintjes is er een tafel met aankleedkussen aanwezig. Aan de campingzijde van het gebouw bevinden zich twee urinoirs.

Er zijn twee dubbele aanrecht-blokken voor de afwas binnen en een dubbele buiten. Ook hebben we een koelkast en aparte vriezer voor tentkampeerders. Ook bevindt zich hier een prima wasmachine. Voor kleine wasjes staat er een centrifuge bij het keukentje. Bij het aanrechtblok buiten staan er bakken voor oud papier, glas en blikjes. Het spiksplinternieuwe chemisch toilet bevind zich aan het eind van de parkeerplaats aan de straatzijde.

RECREATIERUIMTE

De recreatieruimte hebben we in 2022 compleet gerenoveerd, een verrassing als u niet voor het eerst op onze mooie camping komt! Net als voorheen hebben we heerlijke hoekjes gecreëerd waar u zich terug kunt trekken om een blaadje of een goed boek te lezen!

Ook kunt u er tafeltennissen, biljarten (of was ’t nou poolen…:-)) en tafelvoetballen.

Verder kunt u lekker neuzen in de folders, recreatiekranten e.d. om u een idee te geven wat er allemaal te doen is in het mooie Zeeland.

OPENBAAR VERVOER

De bus stopt op ongeveer 800 meter van de camping.

Maar ook de trein is een goede optie om bij de camping te komen of om er juist een dagje op uit te trekken.

Afstanden verschillen treinstations:
– Oost-Souburg: < 2 km
– Middelburg: < 4 km
– Vlissingen: < 5 km

Met de Ferry bent u in een mum van tijd in Zeeuws-Vlaanderen. Een overtocht van 20 minuten wat op zich al de moeite waard is om een keertje te doen!

Escape to nature and create unforgettable memories

Reviews

Gasten die u zijn voorgegaan
Einfach nur schön!
Ankommen und sich wie bei Freunden zu Hause fühlen. Ein wunderschön angelegter Mini-Campingplatz. Mehr geht nicht, mehr muss nicht. Die persönliche
Fam. Staack
Wat een fijne, mooie en rustige camping.
Wat een fijne, mooie en rustige camping. Wij waren er met onze dochter van bijna 3. We stonden met onze vouwwagen vlakbij het speeltuintje en dat was
Annemiek Frijters
Super netjes en verzorgd!
We zijn zeer welkom ontvangen en het ziet er hier echt super netjes en verzorgd uit. We kamperen al 25 jaar en dit is een dik compliment waard!
Fam. Hoppenbrouwers
“Wat een leuke camping!”
Enorm genoten van ons campeer weekend. Heerlijke omgeving met uiteenlopende mogelijkheden. Ruime sta plaatsen, sanitair voorzieningen zijn erg prettig
Annelie Smits
“Sehr schöner, kleiner, gemütlicher Campingplatz.”
Sehr schöner, kleiner, gemütlicher Campingplatz. Wir wurden sehr freundlich empfangen. Die sanitären Anlagen sind sauber. Middelburg und Vlissingen
Kathrin Bolliger
“Leuke camping.”
Leuke camping en kregen een mooie (bijna) privé plek, heerlijke plek met achter ons een mooi uitzicht. Leuke gemeenschappelijke ruimte met info en bo
Petra Stoer
“It is a great location.”
We visited this campsite while bike touring. It was one of our favourites in the Netherlands. It is a great location for seeing Middelburg and Vlissin
Jonathon Marks